Bokhari - produkter som ger framtidshopp

Bokhari - en social entreprenör som prioriterar miljö och människor. Genom Bokhari säkerställs trygga och anständiga arbetsplatser för hantverkare i Pakistan, främst kvinnor, genom produktion och försäljning av handgjorda produkter.

En produkt - En framtid.

Produktion och försäljning bidrar till att skapa trygga och anständiga arbetsplatser för hundratals hantverkare, främst kvinnor, samtidigt som det säkrar tio års skolgång för deras barn vid LAMS-skolan intill väveriet. Genom att köpa en Bokhari-produkt bidrar du till att säkra utbildning för nästan 1000 flickor och pojkar i åldrarna 4 till 17 år, vilket ger dem ökade framtidsutsikter för dem och deras familj.

Endast återanvändning, inte nytt.

Hela Bokharis filosofi bygger på idén om återanvändning, återvinning och endast användning av naturliga material.

Se alla produkter här

Bokhari-väveriet

Bokhari-veveriet, som drivs på ren, förnybar solenergi, är även en betydande bidragsgivare i lokalsamhället. Förutom arbete och utbildning säkerställer deras vattenreningsanläggning rent dricksvatten till över 5000 personer. På så sätt bidrar varje Bokhari-produkt till en bättre framtid, både för planeten och människorna.

Vem är bokhari

Bokhari består av totalt över 450 kvinnor och män, både i Pakistan och i Norge. Kreativ ledare Runa Klock och VD Amar Bokhari, tillsammans med lagerchefen Monica Breivik, hanterar allt arbete i Norge, medan produktionen sker vid väveriet i Sultan Town, en förort till miljonstaden Faisalabad i Pakistan. På väveriet arbetar våra skickliga hantverkare, främst kvinnor. Vår gemensamma vision är att bidra till en mer hållbar framtid för människor och planeten.