Vanliga frågor om djurskydd

Hemtex ställer strikta krav på våra leverantörer. Vi tar vårt ansvar och vill föregå med gott exempel på hur stora kedjor kan bidra till bättre djurskydd.

 

Är ull- och fårskinnen som ni säljer fria från mulesing?
Hemtex tar starkt avstånd från mulesing får och enligt våra etiska riktlinjer är mulesing förbjudet. Våra ullplädar och fårskinn kommer inte från de merinofår som mulesing främst används för. Vi kontrollerar regelbundet våra leverantörer med avseende på arbetsvillkor, miljö och djurskydd.

Alla våra fårskinn kommer från Australien och Nya Zeeland. Våra leverantörer har åtagit sig att bedriva god och säker djuruppfödning.

Vi arbetar för att få ullproduktionen certifierad enligt Responsable Wool Standard (RWS). Läs mer om RWS här!

Dun och fjädrar som används i våra duntäcken och dunkuddar är biprodukter från livsmedelsproduktion. Allt vårt dun är RDS-certifierat vilket säkerställer att dunet inte kommer från djur som har blivit föremål för onödig skada så som tvångsmatning eller att dunet plockats från levande fåglar. Standarden innefattar andra djurskyddskrav för mat, boende och utomhusåtkomst ända ner till materialets ursprung. Hemtex dun kontrolleras och certifieras av Responsible Down Standard, RDS. Dun är resurssparande, eftersom det är en biprodukt från köttindustrin. Dessutom är det biologiskt nedbrytbart. Läs gärna mer om RDS på responsibledown.org.