OEKO-TEX

OEKO-TEX® Standard 100 certifikat SE 20-251 RISE IVF garanterar att produkterna inte innehåller hälsoskadliga ämnen. Allt kontrolleras av oberoende institut – tyg, sytråd, etiketter, brodyr och tryck.

Alla våra kroppsnära tyger är OEKO-TEX®-märkta. Detta innebär att de tillverkas i enlighet med OEKO-TEX® Standard 100, som ställer strikta krav på låga gränsvärden för restkemikalier i produkten. Kraven klassificeras efter hur nära kroppen de är.

Alla våra babyprodukter tillverkas enligt OEKO-TEX® Standard 100, klass 1. Klass 1 ställer de strängaste kraven och har mycket låga gränsvärden för restkemikalier.

Påslakanset, underlakan, täcken och kuddar tillverkas enligt OEKO-TEX® Standard 100 klass 2.

Testlaboratorier
OEKO-TEX® har testlaboratorier över hela världen som tillhandahåller samma testmetoder och gemensamma standarder. Kraven uppdateras ständigt i linje med forskning, utveckling och det ökande fokuset hos konsumenter och leverantörer.

Certifikatnummer SE 20-251 RISE IVF
Testinstitutets certifikatnummer och namn måste finnas på OEKO-TEX®-etiketten för att vara giltigt. Detta spårningsalternativ är en av principerna i certifieringssystemet och försäkrar konsumenten om att produkten är lagligt märkt.

Läs mer om OEKO-TEX® här!