Klassisk och maritim sommarstil

Klassisk och maritim sommarstil

Detta är historien om långa semesterdagar vid poolen, på stranden eller på segelbåten. Vi drar oss mot de avslappnade och lugna livet med havsbris och frisk luft, och inreder gärna med en mer maritim stil. Inredningen passar lika bra hemma som i sommarstugan eller i båten. Detta är vår trend Sea Breeze.

  Ljusa, skira gardiner som rör sig i vinden. På sommaren önskar vi oss ljusa gardiner i vardagsrummet, gärna i linne eller lätt bomull – men glöm inte att det är superfint med inredning utomhus också! Det kan vara fint att använda gardiner för att avskärma zoner på uteplatsen eller i trädgården. När det kommer till prydnadskuddar och plädar önskar vi mycket ränder, ihop med den maritima stilen och vi mjukar upp det hela med pastellfärger och enkla blommönster.

   Duka sommarbordet

   Det är en speciell känsla att äta utomhus på sommaren. Duka bordet med en naturfärgad linneduk och tallrikar i keramik där vi också kan se de klassiska ränderna och havets blå färger. Textilier i linne, såsom dukar och servetter är fina precis som de är – de behöver inte ens strykas utan dess naturliga skrynklor ger dukningen ett avslappnat uttryck.

    Sommar i sovrummet

    Nu är det skönt att lägga sig i ett vädrat, ljust och somrigt sovrum. De flestas favorit att bädda med är sval och krispig bäckebölja – och vi har påslakanset i bäckebölja i många fina färger och mönster. Det är också härligt med påslakan i bomullspercale eller stentvättad satin, gärna med broderiet och maritima mönster som passar in i denna stil. Välj också ett svalt sommartäcke för att vara säker på att du får en god natts sömn under varma sommarnätter.