Påslakanset

  Mjuka och sköna sängkläder är en bra start till en god sömn och ett enkelt sätt att inreda sovrummet. Hos Hemtex finner du ett stort utbud av påslakanset i bomull, linne, percale satin, och flanell. Komplettera med täcken och kuddar till ett bra pris.  

  151 produkter
  Sängkläder

  Materialguide till vackra sängkläder

  Läs mer
  Påslakan i bäckebölja: Perfekt för varma sommarnätter

  Påslakan i bäckebölja: Perfekt för varma sommarnätter

  Inspireras här
  Du har tittat på 24 av 151
  Visa mer

  Påslakanset

  Välj rätt sängkläder till sovrummet

  En god natts sömn är viktigt för att kroppen ska fungera normalt. När vi vaknar utvilade tänker vi klarare, koncentrerar oss bättre och löser problem lättare. För att inte tala om att forskning visar att "skönhetssömnen" faktiskt har något för sig. Hur bra vi sover beror naturligtvis på många olika faktorer, men genom att se till att miljön i sovrummet är så bra och avslappnande som möjligt är vi på god väg.

  När man ska välja sängkläder är därför både komfort och design viktiga komponenter. Olika mönster och färger bidrar till att framhäva inredningen i rummet, medan struktur och kvalitet påverkar nattsömnen och möjligheten att vakna utvilad. Våra preferenser är mycket varierande utöver detta. Vissa föredrar silkesmjuka satinlakan medan andra sover bäst i sängkläder av egyptisk bomull. Oavsett vilken typ av sängkläder du önskar och vilken stil du vill ha på din sovrumsinredning kan du hitta det du söker hos oss

  Påslakanset för sommar och vinter

  Många väljer att variera sängkläder för sommar och vinter, både med avseende på färger och material. Till jul är det vanligt att påslakan och örngott har inslag av röda toner och traditionella mönster som skapar julkänsla. Sängkläder i flanell är generellt sett ett populärt val på vintern, flanell är ett väldigt skönt material.  å sommaren föredrar många svalare sängkläder i bäckebölja eller bomull i ljusa färger och blommönster.

  Hur tvättar man sängkläder? 

  Våra påslakanset och örngott är tillverkade för att hålla länge, men för att sängkläderna ska fortsätta vara fina så länge som möjligt bör du sköta om dem på rätt sätt. Alla våra påslakanset kan tvättas vid 60°. För att hålla sängkläderna mjuka och sköna, kan du torka dem i torktumlaren. Detta hjälper också till att minimera att påslakanseten blir skrynkliga. OBS att om sängkläderna är i satin material kan det vara bäst att undvika torktumling eftersom det kan slita på tyget.

  Vi har ett brett sortiment av färger och mönster för sovrummet.

  Hos oss hittar du ett stort urval av sängkläder i alla mönster och färger. Snygga påslakanset i krispig satin, lyxig percale, mjuk bomull och luftig bäckebölja. Välj en favoritfärg eller ett vackert mönster som sätter stilen i sovrummet. Våra påslakanset finns för både enkelsäng, dubbelsäng och kingsize. Och vill du sova extra gott om natten kan vi rekommendera våra helt ekologiska påslakanset och extra örngott. Gör din säng vackrare med ett nytt, härligt påslakanset för dig själv eller hela familjen - vi har även sängkläder till barn och baby, samt påslakan till dubbeltäcken. Se vårt sortiment och köp sängkläder online, eller kom in i en av våra butiker och hitta dina favoriter!