Fri frakt till butik - Klicka & hämta i butik efter 3 timmar - Öppet köp på julklappar t.o.m. 31/1
Maritim och klassisk sommarstil

Maritim och klassisk sommarstil

Inspiration till sommarens maritima inredningsstil har vi hämtat från staden Positano vid Amalfikusten i Italien. Den populära semesterorten kännetecknas av sitt klarblå hav, apelsin- och citronträd, stränder med orange parasoll och klassisk italiensk arkitektur. Vi har tagit in dessa element i sommarstilen Positano Mood.

Positano Mood

Färgskalan i stilen är fylld med blå toner som havet och orange och gula toner från naturen och de orangea parasollen. För att ge stilen den lätta och somriga looken vi vill ha använder vi klarvitt som en extra färg. Vita, skira gardiner som rör sig med vinden, ramar in uteplatsen perfekt!

De klassiska ränderna tillhör den maritima looken. Vi kombinerar både breda och smala ränder i år, gärna i olika färger, vilket bidrar till att skapa en fin dynamik i inredningen. Dessutom hittar vi grafiska mönster med motiv från havet, som vågor, snäckor och koraller. Mönstren från naturen i kombination med de klassiska ränderna ger en spännande och uppfriskande look.

Det maritima sovrummet

Det maritima sovrummet I sovrummet, oavsett om det är hemma, i stugan eller i båten, kan du välja att gå för den klassiska vit-blå looken, med ett maritimt mönster på sängkläderna. Men, vi vågar också addera orange - det skapar en cool kontrast! Satsa på lite färg på sängkläderna, eller lägg till en filt till stilen på sängen med en frisk fläkt av orange.

Sommarfesten

Då är det klart att duka sommarbordet! Här går vi "all in" med mönstrade bordstextilier i somriga färger och mönster. De maritima ränderna finns med här också. Tillbehören ska vara vita. Vi använder transparent och blått glas i vaser och dricksglas och dekorationer i vit keramik. Lite lätt korgmaterial på värmeljushållare, lampskärmar och korgar dämpar det hela lite. Bordstextilierna ska ha klara färger, gärna ett mönster av färsk frukt som apelsiner och citroner. Vi gillar att matcha, så satsa gärna på fler element med samma grafiska mönster!

Utemöblerna är ofta vita eller blå, men även orange. Lägg gärna till randiga sittdynor i matchande färger! Detta står i vacker kontrast till vita väggar eller vita gardiner. Och visst måste vi ha orange paraplyer för att få rätt stämning på altanen! De är både praktiska för att skapa skugga, och dekorativa i fräscha sommarfärger som matchar och kompletterar inredningen.

Redo för stranden

Ingen sommar utan att njuta av vattnet! Med stora, mjuka badlakan i fräscha färger och mönster är stranddagen komplett. Vi tar med oss ​​de maritima ränderna här också – och kombinerar dem med retromotiv som "dykardamen" i 50-talslook. Vi har även stora badlakan som fler kan sitta på – eller som man kan svepa runt själv flera gånger!