Sängar

  Vi tillbringar vanligtvis mycket tid i sovrummet, och med en bra och bekväm säng kan du uppnå djup sömn och vakna upp utvilad för att njuta av dagen. Sömn är avgörande för god hälsa, så det är väl värt att investera i en riktigt bra säng som du kan njuta av under många år. För att skapa den perfekta sovmiljön är det viktigt att inte bara välja rätt säng, utan också att bädda den med mjuka och fluffiga täcken och sköna kuddar. Ett fluffigt täcke och kuddar av hög kvalitet kan bidra till en känsla av lyx och komfort.

  Snabb leverans inom 4-7 arbetsdagar!

  13 produkter
  Du har tittat på 13 av 13

  Sängar

  Välj en säng med bekväm madrass

  Det är ingen hemlighet att en god sömnupplevelse är viktig både för kropp och livskvalitet, och förutom bra och mjuka sängkläder samt ett bra täcke är det väsentligt med en bekväm säng. Du kommer förmodligen ha den i många år, och därför bör du välja en som underlättar för dig att nå djup sömn och vakna utvilad.

  Det finns många olika typer av sängar att välja mellan. Två av de mest populära är kontinentalsängen och ramsängen. En kontinentalsäng består av tre lager: ramsäng, skumgummi- eller fjädermadrass och övermadrass, och låter dig sjunka väl ned i sängen. En ramsäng är precis vad det låter som: en träram med integrerad madrass och är ett stabilt, enkelt och budgetvänligt val.

  Vårt råd är att du främst tänker på komfort när du köper en ny säng. Vad som betraktas som bekvämt är dock individuellt – föredrar du en mjuk madrass, en hård madrass eller en madrass som formar sig efter kroppen? Det finns många olika teknologier för madrassuppbyggnad, som stoppning med användning av skumgummi eller olika typer av fjädring. Vad som är bäst beror helt på vad du själv föredrar.

  Enkelsäng, 120-säng eller dubbelsäng?

  Förutom vilken madrasstyp som passar dig bäst bör du också tänka på sängens storlek. Här har du många val. Sover du bäst i en stor säng med mycket plats, eller trivs du bra i en mindre säng? Och hur mycket utrymme har du egentligen hemma?

  En enkelsäng har vanligtvis en bredd på 90 cm och är ett bra val i barnrummet eller som gästsäng om du har en liten extra plats. En 120-säng är också ett bra val om du har lite mindre utrymme, här kan man också sova två om man inte har något emot att ligga lite nära. Föredrar du lite större utrymme, antingen för att ni är två eller för att du bara vill ha gott om plats för dig själv, är en dubbelsäng ett bra val. Dessa finns också i flera storlekar, det är vanligt med både 160 och 180cm breda dubbelsängar.

  Inred sovrummet elegant med sängtillbehör

  Med rätt tillbehör gör du sängen komplett. Det är nämligen inte bara sängen i sig som underlättar för en god natts sömn – även rätt täcke, bekväma kuddar och behagliga sängkläder är viktiga komponenter. Ett madrassskydd är heller inte att förringa, särskilt för barnsängen, för att förlänga livslängden på din madrass. Förvaring under sängen är en smart lösning om du har begränsat utrymme, där du kan förvara sängkläder och lakan i passande förvaringsboxar och förvaringspåsar. För hotellkänslan i sovrummet kan du använda en sänggavel, placera en snygg pläd och placera hotellkuddar vid sänggaveln.

  Köp säng online

  Att välja säng är inte "bara sådär", det finns ju så många möjligheter. Det kan kanske låta som att det är mycket att komma ihåg, men att hitta den sängen som passar dig bäst är egentligen inte så svårt. Ta dig tid att prova olika alternativ, och den som du själv tycker är mest bekväm och ser bäst ut – det är den du bör välja.

  Hitta bekväma sängar till sovrummet på våra webbplatser, eller besök en av våra butiker, så hjälper vi dig att hitta det du önskar!