• Erbjudanden
 • Sova
 • Bada
 • Äta
 • Inreda
 • Gardiner
 • Solavskärmning
 • Barn & Baby
 • Varumärken
 • Inspiration
 • Skapa ett lyxigt hösthem

  Hej Boel, hur ser höstens trender ut i våra hem?

  Det är modernt, mörkt och medvetet. Väggarna är i dova, dramatiska nyanser. Vi ser platsbyggda bokhyllor och inbyggda skafferier. Träslagen är mörka och mattorna äkta, samtidigt som det är viktigt att trenden känns modern och uppdaterad.

  Våra ärvda ägodelar får lite extra kärlek i höst. Kanske får en vacker soffa nytt liv i lite modernare kläder? En soffa i sammet är helrätt i höst!

  Ska man satsa på enfärgat eller mönster?

  Både enfärgat och mönster! Väggarna är enfärgade, mörka och matta. Textilierna däremot har fantastiska blad- och blommönster på mörk botten.

  Vi ser också att konstraster och strukturer skapar en spännande dynamik. Matt möter glansigt och ton-i-ton är effektfullt.

  Dekorera gärna med guld, mörkt trä, marmor eller rotting. Det passar perfekt in i trenden. Ett tips är att kolla in våra accessoarer och exotiska mässingsdjur.

  Tillbaka till textilierna. Hur ska man tänka här?

  Det är mycket textilier i trenden. Mycket mönster. Och mycket sammet. Särskilt på stoppade möbler och gardiner. Hemmet ska kännas ombonat. Även i köket ser vi mjuka, stoppade möbler, gärna i sammet.

  I sovrummen ser vi bäddtextiler av hög kvalitet i krispigt vit eller kulört med mycket svärta. Här försöker vi skapa en hotellkänsla. Mitt tips här är att kolla in vår lyxiga kollektion Hotel Selection.

  Och färgskalan?

  Tänk dig en härlig höstbukett. Det är mustigt och mörkt. En färgsprakande palett med svärta i tonen. De röda tonerna, från orange till purpur, är mycket viktiga. Även dova, dimmiga blå, grå och gröna toner. Vi ser också en krispig vit kulör som accent.  Ge oss dina trendigaste tips för hösten!

  Ok, som alltid lägger jag fokus på att umgås. Och i mitt hem är samlingspunkten matplatsen. I höst dukas bordet med en enfärgad duk och vackra tygservetter. På bordet står en stor glasvas fylld med vackra blommor. Eventuellt dekorerar jag med något guldigt som sätter stilen och lättar upp det dova litegrann.

  I fönstren hänger jag tunga gardiner i sammet. En favorit är sammetsgardinen Sammy som finns i flera färger. Ett tips är att leka litegrann med upphängningen. Häng något tunnare bakom en tyngre gardin. Prova olika omtag. Gardinskena eller gardinstång. Testa var du tycker passar bäst för att skapa en helhet i rummet.

  Sovrummet stylar jag sobert. Här skapar jag en inbjudande säng med sammetsöverkastet Safina, en gosig pläd och ett par stilfulla kuddar. Vill man gå och lägga sig när man är klar har man lyckats!

  Och jag förstärker stilen med blomsterbuketter och vackra stilleben i varje rum. Det är mina bästa tips för hösten!

  Hur ser badrummet ut då?

  Badrummet är sparsmakat. Men ändå en plats där man gärna spenderar lite tid. Här doftar det av tvålar och doftljus. Gärna lite tyngre dofter som sandelträ exempelvis. Ett värdefullt tips är att investera i ett par sköna morgonrockar. Och mjuka, goa handdukar såklart. Kolla in våra härliga handdukar från Hotel Selection. Om du vågar så överraska med ett härligt blomstertryck även här.  Kolla in hela kollektionen här.

  Fixa stilen